ФПЛ.мк лига, состојба по дваесет и деветто коло

Многунеделниот лидер Александар Димовски имал FH џокер за празното коло и, од некоја причина, не стигнал да го искористи. Многу веројатно, во спротивен случај, ќе се одлепел на врвот. Вака, пропуштајќи го рокот (длабоко сочувство), му дал можност на Дарко Попоски да избие на првата позиција. Филип Митревски останува трет.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по дваесет и шесто коло

Дваесет и шестото премиерлигашко коло беше најголемото двојно коло во историјата на ФПЛ. Па, сепак, судејќи по освоените поени на водечките 10 во нашата ФПЛ.мк лига, беше и доволно изненадувачко за да не ја оправда употребата на вајлдкартите, поените од клупа и тројните капитени.

Прочитајте повеќе