ФПЛ.мк лига, состојба по дваесет и петто коло

Веќе ја пофаливме вајлдкартата на Крсте Танчевски минатото коло; ова, дваесет и петто, само докажа дека и тој и ние сме биле во право. По два последователни трицифрени скора, Крсте ја разби монотонијата во Топ 3 во нашата ФПЛ.мк лига. Ама сè уште не е прв.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по дваесет и четврто коло

Крсте Танчевски изиграл страшна вајлдкарта, па и на релативно промашен капитен (Стерлинг, а не Гундоган) извлекол фантастични 112 поени и напредувал цели 10 места до четвртото. На оние три пред него – никакви промени.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по дваесет и трето коло

После четири кола без никакви промени во Топ 3 од нашата ФПЛ.мк лига, редно беше да видиме една. За жал на Александар Димовски (а за среќа на Дарко) – промената е баш на водечката позиција.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по дваесет и второ коло

И четврто коло со ред никакви промени во редоследот на Топ 3 во нашата ФПЛ.мк лига, но барем ова манчестеровсково неколку менаџери го искористиле за да ја намалат нивната предност. Никој подобро од Дане Србакоски.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по дваесет и прво коло

Покрај толку ротација во Сити пред натпревар со Шефилд, не е чудно што колово беше ролеркостер за многумина. Но, на крајот – после автоматските замени и префрлените капитенски траки – нештата се порамнија. Оттука, немаме никакви промени во водечката четворка.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по шеснаесетто коло

Велат формата е менлива, ама класата – вечна. Па, не нè чуди што сè повеќе во Топ 10 од нашата ФПЛ.мк лига почнуваме да гледаме имиња на кои се навикнавме ланската сезона. Едно такво имаме на третото место. На самиот врв – прво и второ место – немаме никакви промени. Што значи, честитки за Александар Димовски – полусезонскиот шампион!

Прочитајте повеќе
1 2 3 6