ФПЛ.мк лига, состојба по дваесет и петто коло

Веќе ја пофаливме вајлдкартата на Крсте Танчевски минатото коло; ова, дваесет и петто, само докажа дека и тој и ние сме биле во право. По два последователни трицифрени скора, Крсте ја разби монотонијата во Топ 3 во нашата ФПЛ.мк лига. Ама сè уште не е прв.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по дваесет и четврто коло

Крсте Танчевски изиграл страшна вајлдкарта, па и на релативно промашен капитен (Стерлинг, а не Гундоган) извлекол фантастични 112 поени и напредувал цели 10 места до четвртото. На оние три пред него – никакви промени.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по шеснаесетто коло

Велат формата е менлива, ама класата – вечна. Па, не нè чуди што сè повеќе во Топ 10 од нашата ФПЛ.мк лига почнуваме да гледаме имиња на кои се навикнавме ланската сезона. Едно такво имаме на третото место. На самиот врв – прво и второ место – немаме никакви промени. Што значи, честитки за Александар Димовски – полусезонскиот шампион!

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по петнаесетто коло

Немаме премногу време да чекаме ФПЛ да ја апдејтува табелата од нашата ФПЛ.мк лига, па ќе се послужиме со неколку табели во живо за да си ја апдејтуваме виртуелно. Не гарантираме за точноста на сите податоци – ама, ако ги има, претпоставуваме дека грешките се минимални.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по четиринаесетто коло

Фантастични просеци во нашата ФПЛ.мк лига колово. Немавме видено трицифрена бројка долго, а колово имаме тројца со по 100 поени само во првите 30: Горан Јанев, Александар Настовски и Елеонора Атанасовска. Капа долу! А не дека и оние во Топ 3 имале прелошо коло.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по осмо коло

Ситни промени на врвот во нашата ФПЛ.мк лига, но и двајца новодојденци во Топ 10 – и едниот и другиот добро познати од ланската сезона: Александар Тасевски и Крсте Танчевски. Што би рекле Англичаните, формата е менлива, ама класата си останува класа.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по седмо коло

Не му требаше многу на Виктор Џамто да си ја врати првата позиција во нашата ФПЛ.мк лига.  Бојан Борисовски, пак, после едно ужасно коло (нема што не му тргнало наопаку) отпадна од водечката тројка. На негово место, директно на втората позиција, дојде Александар Димовски.

Прочитајте повеќе

Даниел Стојановски е освојувачот на ФПЛ.мк титулата за 2019/20!

Е, па, толку беше: долгата 2019/20 сезона заврши. Ливерпул стана премиерлигашки шампион, а менаџерот на тимот Консултанти, Даниел Стојановски – освојувач на инаугуралната ФПЛ.мк лига. Нека му е честито!

Прочитајте повеќе
1 2 3