ФПЛ.мк лига, состојба по дваесет и петто коло

Веќе ја пофаливме вајлдкартата на Крсте Танчевски минатото коло; ова, дваесет и петто, само докажа дека и тој и ние сме биле во право. По два последователни трицифрени скора, Крсте ја разби монотонијата во Топ 3 во нашата ФПЛ.мк лига. Ама сè уште не е прв.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по дваесет и четврто коло

Крсте Танчевски изиграл страшна вајлдкарта, па и на релативно промашен капитен (Стерлинг, а не Гундоган) извлекол фантастични 112 поени и напредувал цели 10 места до четвртото. На оние три пред него – никакви промени.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по дваесет и трето коло

После четири кола без никакви промени во Топ 3 од нашата ФПЛ.мк лига, редно беше да видиме една. За жал на Александар Димовски (а за среќа на Дарко) – промената е баш на водечката позиција.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по дваесет и второ коло

И четврто коло со ред никакви промени во редоследот на Топ 3 во нашата ФПЛ.мк лига, но барем ова манчестеровсково неколку менаџери го искористиле за да ја намалат нивната предност. Никој подобро од Дане Србакоски.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по дваесет и прво коло

Покрај толку ротација во Сити пред натпревар со Шефилд, не е чудно што колово беше ролеркостер за многумина. Но, на крајот – после автоматските замени и префрлените капитенски траки – нештата се порамнија. Оттука, немаме никакви промени во водечката четворка.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по петнаесетто коло

Немаме премногу време да чекаме ФПЛ да ја апдејтува табелата од нашата ФПЛ.мк лига, па ќе се послужиме со неколку табели во живо за да си ја апдејтуваме виртуелно. Не гарантираме за точноста на сите податоци – ама, ако ги има, претпоставуваме дека грешките се минимални.

Прочитајте повеќе
1 2 3 5