ФПЛ.мк лига, состојба по шеснаесетто коло

Велат формата е менлива, ама класата – вечна. Па, не нè чуди што сè повеќе во Топ 10 од нашата ФПЛ.мк лига почнуваме да гледаме имиња на кои се навикнавме ланската сезона. Едно такво имаме на третото место. На самиот врв – прво и второ место – немаме никакви промени. Што значи, честитки за Александар Димовски – полусезонскиот шампион!

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по петнаесетто коло

Немаме премногу време да чекаме ФПЛ да ја апдејтува табелата од нашата ФПЛ.мк лига, па ќе се послужиме со неколку табели во живо за да си ја апдејтуваме виртуелно. Не гарантираме за точноста на сите податоци – ама, ако ги има, претпоставуваме дека грешките се минимални.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по четиринаесетто коло

Фантастични просеци во нашата ФПЛ.мк лига колово. Немавме видено трицифрена бројка долго, а колово имаме тројца со по 100 поени само во првите 30: Горан Јанев, Александар Настовски и Елеонора Атанасовска. Капа долу! А не дека и оние во Топ 3 имале прелошо коло.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по десетто коло

Пет капитенски траки на раката на Де Брујне ова коло во Топ 10 во нашата ФПЛ.мк лига, три одиграни вајлдакарти пред почетокот на колото, двајца преживеани Александровци и никакви – ама апсолутно никакви – промени во Топ 3.

Прочитајте повеќе

ФПЛ.мк лига, состојба по деветто коло

Да парафразираме наслов на една популарна YA книга, мноштво Александровци на врвот на нашата ФПЛ.мк лига по деветтото коло: дури четворица во Топ 10. Како и минатото коло, само еден од нив е во Топ 3 – овој пат рангиран и едно место погоре.

Прочитајте повеќе
1 2 3 5